Säkerhetsprodukter.nu
Om oss Produkter Webbutiken Nyheter Kontakta oss
   
 

Pepparspray och Tårgasspray olagligt i Sverige

Pepparspray och tårgasspray är två olika sorters försvarsspray som är vanliga i många olika länder i världen. Pepparspray som även kallas OC-spray (Oleoresin Capsicum) är ett icke-dödande kemiskt ämne som vanligtvis används av poliser mm. Från början användes saften från olika pepparfrukter som chilifrukt, därav namnet Pepparspray. Fortfarande är naturlig pepparspray vanligast, men syntetiska medel finns.

Förbjudet i Sverige
I Sverige är dock båda pepparspray och tårgasspray förbjudna och räknas som brott mot vapenlagen.

Så här står det på Polisens hemsida om pepparspray och tårgasspray: "Får man ha pepparspray? Enligt 1 kap. 3 § e) vapenlagen (1996:67) omfattas tårgasanordningar och andra till verkan och ändamål jämförliga anordningar, till exempel pepparspray, av vapenlagen. Det fordras alltså polismyndighetens tillstånd att få ha sådana anordningar. Att föra in dem i landet kräver införseltillstånd, som också ges av polismyndighet. Tillståndsgivningen är mycket restriktiv.

Lagliga alternativ till Pepparspray - säljs i vår Webbutik!

Lagligt försvarsspray är TIW Criminal identifier som marknadsförs av vår webbutik Best buy Sweden.

Mycket erfaren självförsvarsinstruktör ger högsta betyg till TIW försvarsspray och mindre bra betyg till Bodyguards försvarsspray, se Youtube videon nedan:


Till första sidan


© 2006 - 2015 sakerhetsprodukter.nu Om oss Produkter Webbutiken NyheterKontakta oss