Säkerhetsprodukter.nu
Om oss Produkter Webbutiker Nyheter Kontakta oss
   
 

Ökad säkerhet i Stadshuset
Trapphuset i Stadshuset har försetts med dörr och lås. Även en del korridorer hålls låsta. Syftet är att öka säkerheten.

ÄNGELHOLM. Tidigare kunde vem som helst röra sig fritt i Stadshuset.
Men sedan mitten av den här månaden är det inte längre möjligt. Dörren in till kommunkansliet är låst. I trapphuset som leder upp till andra och tredje våningen har en dörr installerats. Även den är låst.
— Vi vill öka säkerheten innan det händer något, säger kanslichef Lena Tebring.

Att tjänstemän och politiker låser in sig är inget ovanligt. Fler och fler kommuner väljer att göra så för att skydda sina anställda från otrevliga incidenter. Låsta dörrar och korridorer har blivit något av en trend.
I fortsättningen måste besökare till politiker och tjänstemän anmäla sig hos Medborgarlinjen för att bli insläppta till den person de söker. Medborgarlinjen håller till vid Stadshusets huvudentré.
— Vi har vägt öppenhet mot säkerhet och valt att lägga oss på en mellannivå. Sedan får vi se om det är något som måste förbättras, säger Lena Tebring.

Det har förekommit händelser i andra kommuner där politiker och tjänstemän har hotats och låsningen ska ses som en förebyggande åtgärd.
Låsningen syftar dessutom till att öka säkerheten kring dokument med känslig information och värdefull utrustning som datorer och mobiltelefoner.

Källa Hans Jonsson, hd.se 

 

Till första sidan


© 2006 - 2015 sakerhetsprodukter.nu Om oss Produkter WebbutikerNyheterKontakta oss