Säkerhetsprodukter.nu
Om oss Produkter Webbutiker Nyheter Kontakta oss
   
 

Väktare skjuten i bröstet - Räddades av säkerhetsväst


En väktare upger att han natten till i går blev skjuten i bröstet under ett handgemäng med flera okända personer. Men kulan stoppades av säkerhetsvästen och väktaren klarade sig med lindriga skador.

Väktaren driver en egen firma och var ute på ronderande bevakning när han strax efter klockan ett kom fram till Willab Garden i Östra Karup. Där fick han syn på tre eller fyra okända män som hoppade in i en mörk Saab 9000 och körde från platsen.

Väktaren följde efter men en bit upp på Hallandsås på gamla E 6 tvärnitade Saaben och flera personer hoppade ut.

Enligt polisens informatör Charley Nilsson uppstod någon form av handgemäng mellan väktaren och de okända männen.

– I samband med detta avlossades ett skott, säger Charley Nilsson.

Väktaren har uppgett att han blev skjuten på nära håll med ett enhandsvapen, en pistol eller revolver. Kulan träffade i bröstet men trängde inte genom säkerhetsvästen. Väktaren skadades lindrigt, men var inte värre däran än att han kunde följa efter ett kort tag till när gärningsmännen körde vidare. Under tiden hade han ringt 112 och larmat polis och ambulans.

Polispatruller från Skåne och Halland spanade under natten efter Saaben men utan att hitta den. Nilsson känner inte till om väktaren hann uppfatta registreringsnumret.

– Han har lämnat vissa uppgifter som vi jobbar vidare med, dock inget som lett fram till en identifiering av bilen. Det är inte omöjligt att den varit falskskyltad.

Enligt Charley Nilsson har vissa spår påträffats på platsen för skottlossningen men vad det konkret rör sig om vill han inte gå in på.

– Det är klartlagt att väktaren blivit beskjuten, säger Nilsson.

Inga spår efter inbrott eller inbrottsförsök har konstaterats, varken hos Willab eller något annat företag i Östra Karup.

Väktaren kunde efter kontroll lämna Helsingborgs lasarett.

För fyra–fem år sedan var han inblandad i en annan dramatisk händelse på Hallandsås. Väktaren körde då

i hög fart av E 6 vid gamla länsgränsen och skadades allvarligt. För polisen uppgav han senare att han blivit jagad av beväpnade män.

Väktaren var vid den här tidpunkten anställd hos ett större bevakningsföretag men var inte i tjänst när händelsen inträffade.


Källa: INGE HENRIKSON, hallandsposten.se

 

 

 

 

 

 

Till första sidan


2006 - 2015 sakerhetsprodukter.nu Om oss Produkter WebbutikerNyheterKontakta oss